A kutatás menete

April 21, 2021 10:11 am Published by

Tegező formát használunk, így a megfogalmazás közvetlenebb. Elnézést kérünk, ha ez zavaró!

A kérdőív hat blokkot tartalmaz:

I. személyes adatok,
II. publikációs és pályázati tevékenység,
III. munkahelyi elégedettség,
IV. mobilitás,
V. szakmai kapcsolatok,
VI. COVID hatás.

Bizonyos kérdésekre adott válaszok azonosításra alkalmasak lehetnek. Ez nem célunk, és semmiképp sem történik majd egyéni azonosítás. Az adatokat anonim módon kezeljük az elemzés során. Viszont célunk, hogy összefüggéseket keressünk az életút, és a tudományos siker között, amihez részletes információk kellenek. Ha biztonságosabbnak gondolod, ezeket a kérdéseket át lehet lépni.

Kérjük, akkor is töltsd ki a kérdőívet, ha egyes kérdésekre esetleg nem válaszolsz! A válaszaid így is rendkívül értékesek.

Amennyiben hozzájárulsz, az MTMT profilodban lévő publikációs tevékenységed (pl. cikkek száma, idézettség) és a társszerzői kapcsolathálózatod (pl. társszerzők száma és profilja) számolt mutatóit hozzákapcsoljuk a válaszaidhoz. Ez a kapcsolás önkéntes, de amellett, hogy megrövidíti a válaszadást, nagyban segít minket az akadémiai karrier és munkakörülmények közötti kapcsolat feltárásában.

Kérjük, akkor is töltsd ki a kérdőívet, ha nem járulsz hozzá az MTMT profilod kapcsolásához! A válaszaid így is rendkívül értékesek.

Az adatok tárolása, kapcsolása és elemzése a KRTK Adatbank biztonságos környezetében valósul meg. Az adatokhoz csak a kutatók férnek majd hozzá.

A kérdőívre adott válaszokból, és a kapcsolt adatbázisból statisztikai elemzéseket készítünk az FKA számára. Az eredmények egy részét tudományos publikációkban közöljük. A közleményekben egyéni adatokat nem hozunk nyilvánosságra.

A kutatás az Agglomeráció és Társadalmi Kapcsolathálózatok Lendület kutatócsoport (ANET Lab), a Budapesti Corvinus Egyetem NETI Lab, az MTA Könyvtár, a KRTK Adatbank, a TÁRKI Közvéleménykutató, és az FKA közreműködésében valósul meg.

A kérdőív kitöltése kb 25 percet vesz igénybe. Kérjük, töltsd ki 2021 október 8-ig.

Categorised in:

This post was written by Szabolcs